Aranyszalag 2018

2018. január 16. - MBTBD

Az Aranyszalag Minőség tanúsítóvédjegyet a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) alapította 2013-ban. A tanúsítóvédjegy a rendkívüli minőséget és ízt jelzi. Az a meggyőződés áll mögötte, hogy a konyha a terroár művészete, ezért fontos a jó minőségű helyi alapanyag. Az Aranyszalag odaítélési…

Tovább

VII. Hagyomány és Evolúció – harcsa és fürj

Az MGE hetedik alkalommal hirdeti meg a H&E versenyt A 12 éve rendezett H&E szakácsverseny célja általánosságban az éttermi és étkezési kultúra fejlesztése az MGE 2004-es alapítóokiratának szellemében. A célok részletesebben: a kulináris intelligencia fejlesztése a technológia…

Tovább

Régi és új rostélyosok

A szték – vagyis a hirtelen sült marhaszelet – világszerte gyakran rostélyosból készül. Jó esetben olyanból, amit gazdagon átjárnak a zsírerek. Vagyis „márványos”. Ha a márványozást jóízű zsírok adják, akkor jóízű a hús, és persze szaftos és porhanyós. Nálunk hosszú évtizedeken át sokat szenvedett…

Tovább