A bűvös szakács konyhauniverzuma

2018. szeptember 20. - MBTBD


cimlap_fullel_bsz.jpg Megjelent a Bűvös Szakács sorozat első kötete

Több mint szakácskönyv. Szórakozató konyha- és kultúrtörténet. Világutazás Párizstól Peruig – Bécs, Thaiföld, San Francisco, Toszkána, az ókori Egyiptom és a középkori Vikingföld érintésével.

Átdolgozott válogatás abból a cikkosorzatból, amely 2003–2011 között jelent meg a Magyar Nemzet hétvégi magazinjában; sokan ettől eredeztetik azt, amit a sajtó „gasztroforradalomnak” nevez. (A receptrész is jelentősen bővült és főzőbarát formába szerkesztve jelenik meg.)

A könyvbemutató hanganyaga ITT.
Megrendelhető online ITT, kapható a Líra és a Libri könyvesboltjaiban.
Telefonos információ: 06 70 370 7494 (MGE)

Ajánlások

00_borito_hatlap-kulso.jpgA sajtóban megjelent

...Itt ugyan a rendszerváltás utáni magyar sajtó egyik legnagyobb hatású cikksorozatával van dolgunk, de még ez sem garantálna semmit, simán lehetnének ezek a cikkek ma, egy kötetbe gyűjtve érdektelenek, érvénytelenek, avasak... (A konyhauniverzum mágikus realizmusa)
Továbbiak ITT

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a magyar gasztronómiai forradalom a szerzőpáros köpönyegéből bújt ki, ahogyan annak idején Dosztojevszkij szerint a kora irodalma Gogoléból.
Továbbiak ITT

Elkezdődik Krisztus előttről, aztán egyszer csak nyakig ülünk a savanyú káposzta és James Cook kapitány történetében, amely tarkítva van az almás libamájtortácska receptjével.
Továbbiak ITT

Induljunk ki abból a gondolatból, amit Karácsony András filozófiaprofesszor, társadalomtudós mondott a könyv méltatásában, hogy a Bűvös Szakács egy gasztronómiai selyemút. De hogyan is épülnek fel ennek az útnak az építőkövei? Hogyan születtek ezek a történetek; térben, időben milyen kalandozásokat olvashat, aki kezébe veszi a kötetet?
Továbbiak ITT

Az emberiség történelme nyomon követhető az ételek-italok tükrében. Eddig magyar nyelvű kiadvány nem volt a témában.
Továbbiak ITT

Akit tényleg magas szinten érdekel a nemzetközi gasztronómia és a történelem, és szeretné azt élvezetes sztorikon keresztül megismerni, annak idén nem tudok jobb ajándékot elképzelni.
Továbbiak ITT

Irodalmi igénnyel használja a nyelvet, izgalmas gasztrosztorikat mesél a világ minden tájáról. Óriási tudás van benne fölhalmozva.
Továbbiak ITT

A malac fejét meg gyorsan vágjuk le
Továbbiak ITT

Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, hogy a Bűvös Szakács Konyhauniverzuma hiánypótló. De miért csak most jelenik meg? – Interjú Molnár B. Tamással
Továbbiak ITT

Olvastak már sztorizós szakácskönyvet? Most született egy ilyen. A viszkis, sörös fejezettel matinézunk.
Továbbiak ITT

A konyha. A világmindenség. Meg minden. Hiánypótló, kihagyhatatlan, kötelező darab.
Továbbiak ITT

Bűvös receptek utazással fűszerezve
Továbbiak ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr5014217607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.