III. Czifray-versenykurzus – beosztás az ötödik fordulóra

2018. május 31. - MBTBD

czifray_logo_blogra.jpg

Emlékeztető

Időpont: 2018. június 3. vasárnap
Helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22.

Az ötödik forduló témái:

I. A koranyár alapanyagai

  • újkrumpli
  • újhagyma
  • spárga
  • karalábé
  • zöldborsó
  • zöldbab
  • aranyszalagos Heppenheimer tojás
  • tokaszalonna
  • tetszőleges friss fűszernövények

A felsoroltakon kívül más egyéb zöldséget nem lehet felhasználni, viszont a listáról maximum kettő elhagyható.

II. Aranyszalgra jelölt pisztráng tetszőleges környezetben

A versenyzők beosztása az ötödik fordulóra

A szakácsok 5 adagot tálalnak (4-et a zsűrinek, 1-et fotózásra és kiállításra). A versenyzők neve melletti az alábbiakban három időpont látható:

  • főzés kezdetének időpontja
  • az első tálalás időpontja
  • a második tálalás időpontja

Első csoport érkezése 07:00 óra, főzés kezdete 08:00 óra

Haraszti Zsolt 08:00 09:30 10:30
Farkas József 08:08 09:38 10:38
Garai Ádám 08:16 09:46 10:46
Ruff Dávid 08:24 9:54 10:54

Második csoport érkezése 07:30, főzés kezdete 08:32

Kovács Renátó 08:32 10:02 11:02
Kovács Antal 08:40 10:10 11:10
Szalisznyó Tibor 08:48 10:18 11:18
Sipos András 08:56 10:26 11:26

Zsűritagok

Pályazsűri:

  • Lutz Lajos (konyhafőnök/Pierrot)
  • Varjú Viktor (Vendéglő a Kisbíróhoz/Bock bisztró/executive chef)

Kóstolózsűri:

  • Ádám Csaba (konyhafőnök, Olimpia)
  • Bernát Dániel (konyhafőnök, Rézkakas)
  • Cseh János (séf)
  • Horváth Szilveszter (konyhafőnök, La Maréda/Győr)
  • Litauszki Zsolt (konyhafőnök, Gundel)
  • Mogyorósi Gábor (konyhafőnök, Alabárdos)
  • Molnár B. Tamás (elnök, MGE)
  • Pesti István (konyhafőnök, Platán/Tata)
  • Vajda Pierre (szakíró)
  • Várvizi Péter (konyhafőnök, Larus)
  • a kiírás ITT
  • A főzéshez rendelkezésre álló idő: 90 + 60 perc
  • Az MGE biztosítja a tahitótfalusi pisztrángot (Royal Pisztráng Kft.), továbbá támogatói jóvoltából az aranyszalagos Heppenheimer-tojást, Köröshegyi Béla lila spárgáját és Mészáros Gábor (István gazda) sózott-szárított tokaszalonnáját.

III. CZIFRAY-VERSENYKURZUS

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2016 végén hirdette meg a III. Czifray-versenykurzust. A selejtezők után tizenhárman maradtak versenyben.

Az első selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A második selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A továbbjutottak névsora ITT TALÁLHATÓ
Az első forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK.
Az első forduló utáni eredmények ITT TALÁLHATÓK
Az első forduló halételei ITT TALÁLHATÓK
Receptek az első forduló halételeiből ITT és ITT
Az első forduló fánkjai ITT TALÁLHATÓK
A második forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK
A második forduló utáni eredmények ITT TALÁLHATÓK
A második forduló zöldségtányérjai ITT TALÁLHATÓK
A második forduló gyümölcstányérjai ITT TALÁLHATÓK
Receptek a második fordulóból ITT TALÁLHATÓK
A harmadik forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK
A harmadik forduló beosztása ITT TALÁLHATÓ
A harmadik forduló kacsatányérjai ITT TALÁLHATÓK
A harmadik forduló eredménye ITT TALÁLHATÓ
A negyedik forduló feladatai ITT TALÁLHATÓK
A negyedik forduló eredményei ITT TALÁLHATÓK
A negyedik forduló tányérjai ITT TALÁLHATÓK
Az ötödik forduló feladatai ITT TALÁLHATÓK

Köszönjük a segítséget a helyszínt biztosító Szinergia Szakiskolának és az önkéntes segítőknek, a zsűritagoknak, Dávid Sándor vezető szakoktatónak, Bakcsy Árpád fotográfusnak és a Magyar Gasztronómiai Egyesület összes támogatóinak.

A közhasznú egyesület köszöni mindazok hozzájárulását, akik adójuk 1%-át az MGE céljaira szánják, hozzájárulásukat a jövőben is szívesen fogadjuk.

MAGYAR GASZTRONÓMIAI EGYESÜLET
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
Bankszámla: 11701004-20216348
Adószám: 18116375-2-41

A III. CZIFRAY-VERSENYKURZUS TÉMÁI VOLTAK

Selejtező

  • töltött aranyszalagos minőségű beregi csirke természetes pecsenyelével, háromféle házi erjesztésű (fermentált) zöldséggel és tetszőleges pürével, egy negyedik zöldséget a helyszínen kell a versenyzőnek savanyítania

Első forduló

  • halleves édesvízi halból, fűszerpaprika nélkül
  • bő zsírban sült fánk töltve vagy mártogatóval

Második forduló

  • a zöldség arcai
  • tányérdesszert a szezon gyümölcseiből

Harmadik forduló

  • kacsa két fogásban

Negyedik forduló

  • kagyló
  • desszert tönkebúzából vagy tönkölyből vagy árpagyöngyből

Ötödik forduló

  • a koranyár alapanyagai
  • aranyszalagra jelölt tatai pisztráng tetszőleges környezetben

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr7314222371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.