III. Czifray – az ötödik forduló feladatai

2018. május 06. - MBTBD

czifray_logo_blogra.jpg

Időpont: 2018. június 3. vasárnap
Helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22. A versenyzők beosztását később írjuk ki.

A két téma

I. A koranyár alapanyagai

  • újkrumpli
  • újhagyma
  • spárga
  • karalábé
  • zöldborsó
  • zöldbab
  • aranyszalagos Heppenheimer tojás
  • tokaszalonna
  • tetszőleges friss fűszernövények

A fordulóra az MGE biztosítja:

  • az aranyszalagos Heppenheimer tojást
  • spárgát
  • érlelt sós tokaszalonnát

A felsoroltakon kívül más egyéb zöldséget nem lehet felhasználni, viszont a listáról maximum kettő elhagyható.

II. Aranyszalgra jelölt pisztráng tetszőleges környezetben

Az adagonként 60-70 gramm mennyiségű halat a fordulóra az MGE biztosítja.

Elvárt az emelkedett bisztró- vagy csúcsgasztronómiai színvonal.

Az ételeket 5 adagban kell tálalni (3 a zsürinek, 1 a konyhazsürinek, 1 a fotóra)

A versenyzőknek két és fél óra áll rendelkezésükre. Másfél óra után tálalandó az első étel, egy órával később a második. Fontos szempont, mennyire töltik ki hasznos munkával a rendelkezésre álló időt.

A Czifray általános versenyszabályzata ITT TALÁLHATÓ

Kérjük a versenyzőket, hogy 2018. május 27-ig küldjék meg ételeik receptjét (szabatosan, többes szám első személyben), technológiai leírással, anyaghányaddal a bitterad@gmail.com címre. Ha az ételen változik valami, a módosított leírást kérjük hozzák el a versenyre. Egy informatív fotó elegendő.

A versenyzők behozhatnak

  • alapleveket (nem véglegesre sűrítve)
  • olajakat, eceteket
  • fűszereket, fűszernövényeket
  • tisztítatlan friss zöldségeket

A versenyzők kérhetnek konzultációt, illetve könyvtárnapot a Magyar Gasztronómiai Egyesülettől – időpontegyeztetés a bitterad@gmail.com címen.

III. CZIFRAY-VERSENYKURZUS

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2016 végén hirdette meg a III. Czifray-versenykurzust. A selejtezők után tizenhárman maradtak versenyben.

Az első selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A második selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A továbbjutottak névsora ITT TALÁLHATÓ
Az első forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK.
Az első forduló utáni eredmények ITT TALÁLHATÓK
Az első forduló halételei ITT TALÁLHATÓK
Receptek az első forduló halételeiből ITT és ITT
Az első forduló fánkjai ITT TALÁLHATÓK
A második forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK
A második forduló utáni eredmények ITT TALÁLHATÓK
A második forduló zöldségtányérjai ITT TALÁLHATÓK
A második forduló gyümölcstányérjai ITT TALÁLHATÓK
Receptek a második fordulóból ITT TALÁLHATÓK
A harmadik forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK
A harmadik forduló beosztása ITT TALÁLHATÓ
A harmadik forduló kacsatányérjai ITT TALÁLHATÓK
A harmadik forduló eredménye ITT TALÁLHATÓ
A negyedik forduló feladatai ITT TALÁLHATÓK
A negyedik forduló eredményei ITT TALÁLHATÓK
A negyedik forduló tányérjai ITT TALÁLHATÓK

Köszönjük a segítséget a helyszínt biztosító Szinergia Szakiskolának és az önkéntes segítőknek, a zsűritagoknak, Dávid Sándor vezető szakoktatónak, Bakcsy Árpád fotográfusnak és a Magyar Gasztronómiai Egyesület összes támogatóinak.

A közhasznú egyesület köszöni mindazok hozzájárulását, akik adójuk 1%-át az MGE céljaira szánják, hozzájárulásukat a jövőben is szívesen fogadjuk.

MAGYAR GASZTRONÓMIAI EGYESÜLET
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
Bankszámla: 11701004-20216348
Adószám: 18116375-2-41

A III. CZIFRAY-VERSENYKURZUS TÉMÁI VOLTAK

Selejtező

  • töltött aranyszalagos minőségű beregi csirke természetes pecsenyelével, háromféle házi erjesztésű (fermentált) zöldséggel és tetszőleges pürével, egy negyedik zöldséget a helyszínen kell a versenyzőnek savanyítania

Első forduló

  • halleves édesvízi halból, fűszerpaprika nélkül
  • bő zsírban sült fánk töltve vagy mártogatóval

Második forduló

  • a zöldség arcai
  • tányérdesszert a szezon gyümölcseiből

Harmadik forduló

  • kacsa két fogásban

Negyedik forduló

  • kagyló
  • desszert tönkebúzából vagy tönkölyből vagy árpagyöngyből

Ötödik forduló

  • a koranyár alapanyagai
  • aranyszalagra jelölt tatai pisztráng tetszőleges környezetben

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr3114222755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.