Fekete japán marha

2017. december 31. - MBTBD

Vagju Magyarországon (Itterem Mezőgazdasági Zrt.) Sok száz éven át igavonó állat volt, ezekben az időkben a japánok egyáltalán nem ettek marhahúst. Mikor azonban a 19. század végén a császár nyilvánosan marhahúst fogyasztott, az ország népe meglepődött, és gyorsan felfedezte a vagjuban rejlő…

Tovább

III. Czifray – a negyedik forduló feladatai

A III. Czifray-versenykurzus negyedik fordulójának időpontja: 2018. február 25. vasárnap Helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22. A versenyzők beosztását később írjuk ki. A negyedik forduló témái Kagyló A kompozícióban a kagyló és a leve legyen…

Tovább

Nagy MGE-csirketeszt sütőtippekkel

Novemberben újabb csirketesztet tartott a Magyar Gasztronómiai Egyesület. Ezúttal a Hilda Food & Mood-ban (Nádor utca 5.), amely az aranyszalagos beregei (Alemitta) csirke mindhárom változatát tartja. A tesztelők Barna Ádám főszakács (St. Andrea Wine & Gourmet Bar) Bernát Dániel…

Tovább