III. Czifray-versenykurzus – feladatok a júniusi második fordulóra

2017. április 22. - MBTBD

czifray_logo_blogra.jpgA III. Czifray-verseny idei további fordulóit júniusban és októberben rendezi meg a Magyar Gasztronómiai Egyesület.

A júniusi, második forduló időpontja: 2017. június 11. vasárnap
Helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22.

A versenyzők beosztását később tesszük közzé.

A második forduló témái

  • A zöldség több arca

A főelem tempurázott zöldség és/vagy gyümölcs. A garnírung ugyancsak zöldség és/vagy gyümölcs. Hozzá mártogató – hangsúlyosan a (nagyobb) régiónkban termő alapanyagokból. Kizárólag a mártásban jelenhet meg hússzármazék (például alaplé, pecsenyelé).

  • Tányérdesszert a szezon gyümölcseiből

A gyümölcsös elemet tetszőleges roppanós elem és saját tervezésű fagylalt egészítse ki. A fagylalt lehet tejes vagy vizes, paco jet tégelyben lehet behozni. Akinek nincs ilyen, a verseny helyszínén, a Dráva utcai Szinergia Szakiskolában, egyeztetés alapján az előző napokban meg tudja csinálni és ott befagyasztani. Kidolgozott könnyű nyári desszerteket várunk.

Ismét két és fél óra áll rendelkezésre, másfél óra után tálalandó a tempurás fogás, egy órával később a desszert. A konyhai munkánál fontos szempont, mennyire töltik ki a versenyzők hasznos munkával a rendelkezésre álló időt. Mindkét feladatnál elvárt az emelkedett bisztró vagy csúcsgasztronómia színvonal.

Kérjük a versenyzőket, hogy 2017. június 4-ig küldjék meg az ételeik pontos receptjét (szabatosan, többes szám első személyben), technológiai leírással, anyaghányaddal a bitterad@gmail.com címre. Fotót nem szükséges küldeni.

Néhány ötletadó

Zöldségételek ITT
Barackok ITT és ITT és ITT
Zöldségtempura ITT
Klafuti ITT
Gyümölcsös bukék ITT
Vörös bogyók ITT
Tökök ITT
Cukkinik ITT
Főzelékek ITT

III. CZIFRAY-VERSENYKURZUS

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2016 végén hirdette meg a III. Czifray-versenykurzust. A selejtezők után tizenhárman maradtak versenyben.

Az első selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A második selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A továbbjutottak névsora ITT TALÁLHATÓ
Az első forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK.
Az első forduló halételei ITT TALÁLHATÓK

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr1814233521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.