MGE közgyűlés 2016. május 31.

2016. június 14. - MBTBD

mge_egyenesitett.jpgJegyzőkönyv

mely készült a Magyar Gasztronómiai Egyesület (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér 1 sz. alatt bejegyzett közhasznú Egyesület) 2016. május 31. napján megtartott közgyűlésén.

16 órakor a megjelent tagok száma nem éri el a kötelező 50% + 1 főt, ezért a közgyűlés határozatképtelen. Elnök 16 óra 31-kor megnyitja a megismételt, immár határozatképes közgyűlést. A közgyűlés helyszíne az Alabárdos Étterem a 1014 Budapest, Országház u. 2.sz. alatt.

Jelen vannak az Egyesület külön jelenléti íven feltüntetett tagjai.

Megjelentek levezető elnöknek Pollok Lászlót kérik fel, jegyzőkönyv-vezetőnek Bittera Dórát. A jegyzőkönyv hitelesítői: Takács Lajos és Arnold Károly.

A 2016. május hó 16. napján kelt meghívóban szereplő napirend pontonként kerül szavazásra: 
1. Az egyesület 2015. évi közhasznúsági tartalmi beszámolójának és pénzügyi beszámolójának elfogadása 
2. Az egyesület 2016. évi költségtervezetének elfogadása.
3. Egyéb.

1./2016 sz. Határozat:

A közgyűlés a napirendi pontokat egyhangúan elfogadja.

Napirend előtt szót kér Széll Tamás és felolvas egy közelményt, mely szerint Bíró Lajos, Csapody Balázs, Molnár Attila, Hamvas Zoltán, Zsidai Zoltán Roy, Deli János, Harmath Csaba, Széll Tamás, Nyíri Sándor, Fekete Antonio, Berkes Gyula, Herczeg Zoltán, Laczó Csaba kilép az MGE-ből.

Szövegük: "Nehéz szívvel tesszük, hiszen az elmúlt évek során számos eredményt értünk el közösen. Sajnos Molnár B. Tamás éppen a magyar gasztronómia legutóbbi nagy sikere, a Bocuse d’Or európai döntőjében aratott magyar győzelem által biztosított rivaldafényt kihasználva döntött úgy, hogy támadást intéz a hasonló célkitűzésekkel létrejött gasztronómiai szervezetek ellen. A Bocuse sikere mögött néhány tucat ember több évi munkája van, melyből az MGE elnöke nem vette ki a részét. Molnár B. Tamás a Magyar Bocuse Akadémiát és a Pannon Gasztronómiai Akadémiát nyilatkozataiban nem szövetségesként, hanem riválisokként láttatja. Megítélésük szerint az MGE elnöke nyilatkozatai nem a közös célok megvalósítását szolgálják. A jövőben ezért vele együttműködni nem tudunk, és nem akarunk. Sajnáljuk, hogy erre a lépésre kényszerülünk. A Magyar Gasztronómiai Egyesület tagságának további sikeres munkát kívánunk". Ezt a szöveget olvasta fel Széll Tamás, az MGE Hagyomány és Evolúció versenyének kétszeres győztese, akit az MGE kreatív csapata indított el a Bocuse d'Or verseny sikere felé. Az aláírók közül megjelentek ekkor elhagyják a közgyűlést, levezető elnök asztalára helyezve a közleményüket.

Ezt követően a PÜB elnöke ismerteti az egyesület 2015. évi pénzügyi beszámolóját. Arnold Károly kéri a PÜB vezetőjét, hogy szóban ismertesse a közgyűlésen a Magyar Gasztronómiai Egyesületnek a 2015. december 31-i vagyoni helyzetét, ez legyen a jegyzőkönyv melléklete is, térjen ki a tárgyi eszközök, a szakkönyvtár analítikai értékére is.

2./2016 sz. Határozat:

Az egyesület 2015. évi közhasznúsági tartalmi és pénzügyi beszámolóját a közgyűlés egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett elfogadja.

Ezt követően a PÜB elnöke ismerteti az egyesület 2016. évi költségtervezetének tervezetét.

3./2016 sz. Határozat:

Az egyesület 2016. évi költségtervezetét a közgyűlés egyhangúlag elfogadja.

Az egyéb c. napirendi pont keretében Arnold Károly kéri, hogy az MGE állásfoglalásainál különítse el az egyesületnek vagy valamelyik tagjának állásfoglalását és a jövőben ennek megfelelően módosítsa diplomáciáját.

Andrusch Péter ezt követően javasolja, hozzon létre a közgyűlés egy tiszteletbeli elnöki tisztséget, amelynek betöltéséről a későbbiekben intézkednek.

4./2016 sz. Határozat:

Az egyesület a tiszteletbeli elnökségi tisztség létrehozását egyhangúlag megszavazza.

További napirendi pont és hozzászólás nem lévén, levezető elnök tagok részvételét megköszöni, 19:07 perckor a közgyűlést berekeszti.

Mellékletek:
1.) A tizenhárom aláíró közleményének aláírt példánya
2.) Arnold Károly által kért PÜB jelentés, az egyesület vagyoni helyzetéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr7114234831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.