Dudás Miklós 1956-2016

2016. március 23. - MBTBD

dudas-miklos-pa180532.jpg

Hosszú betegség után meghalt Dudás Miklós, a 2004 óta létező Magyar Gasztronómiai Egyesület egyik alapítója. Annak a „polgári tagozatnak” a tagja, amely ezt az egészet elindította. Tíz éven át volt az egyesület titkára.

Kézműves ember volt, épületszobrász, díszműkovács, formatervező, kertész. Munkamániás, erős, egyenes és segítőkész ember. A Hajdúságban nőtt fel, sokszor mesélt elragadtatva a régi paraszti világ természetközeli életéről, és keserűen arról, hogyan rombolódott le mindez.

Azt tervezte, hogy galambot és nyulat fog tartani, ahogy azt régen látta otthon. Szeretett volna még egyszer olyan galamblevest enni, amilyet gyerekkorában kapott, az első friss zöldborsóval.

Végül is a vesztésre álló értékek képviseletét tartotta a legfontosabbnak. Kevés emberben van már meg ez a fajta emlékezés és tartás.

Hű és kitartó barátunk volt. Halálával elveszett egy darab érték, egy darab hitelesség a világból. Mi nem felejtünk el, Miki.

Az MGE többi alapítótagja

Dr. Bordács István
Dr. Bordács Ágnes
Dr. Csoma Ágnes
Bittera Dóra
Dr. Fári Miklós
Dr. Karácsony András
Molnár B. Tamás
Molnár Márk
Roisz László
Szilágyi Béla
Szilágyi Dénes

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr414233315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.