Hagyomány és Evolúció - Szolgálati közlemény

2015. október 06. - MBTBD

hagyev_szurke.jpgMódosultak az időpontok

Változnak a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny dátumai. Sok volt a jó pályázat, ezért szűrni kellett és dönteni arról, kik vehessenek részt a selejtezőn.

A selejtező

Időpont: 2015. november 8.
Érkezés 8 órától, két turnusban, a részletes beosztást már kiírtuk.

Helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22.

A helyszín alapfelszereltséggel rendelkezik, ami ezen felül szükséges, azt a versenyző hozza magával. További részletek ITT.

Köszönjük mind a a 38 pályázónak a munkáját, sok volt a magas színvonalú és érdekes anyag. Technikai és logisztikai okokból azonban határt kell szabni a létszámnak, ezért a Magyar Gasztronómiai Egyesület úgy döntött, hogy a selejtezőt rendez, 20 résztvevővel.

Szeretnénk megemlíteni azokat, akiknél kevésen múlott, hogy nem kerültek be az eddigi legerősebbnek ígérkező Hagyomány és Evolúció selejtezőjébe: Andó Pál, Balog Szabolcs, Farkas József, Poór Edit, Papp János

A selejtezőbe jutott versenyzők

Bernát Dániel / Rézkakas (konyhafőnök)
Czucz Péter / Chateau Amade / Nyékvárkony (konyhahafőnök)
Czifra Zalán / Salon (szakács)
Dudás Péter Krisztián / Susogó / Pécs (konyhafőnök)
Fervágner Norbert / Bock bisztró (szakács)
Fülöp Zoltán Gábor / Café Pierrot (helyettes konyhafönök)
Garai Ádám / Olimpia (szakács)
Haraszti Zsolt / Solier / Gödöllő (konyhafőnök)
Horváth Ákos / Loulou (konyhafőnök)
Huszár Krisztián / A Konyha (konyhafőnök)
Kiss Krisztián / Salon (szakács)
Marczinek Norbert / Olimpia (szakács)
Mizsei János Mák (konyhafőnök)
Moór Veronika / bEAT / Székesfehérvár (helyettes konyhafőnök)
Pacsi Bálint / New York Café (helyettes konyhafőnök)
Sándor Rodrigo / Costes Downtown (szakács)
Sipos András / NU bisztró (konyhafőnök)
Szalkai Mátyás / Bock bisztró (szakács)
Szűcs Zoltán / Salon (chef de partie)
Tóth Károly Tamás / Tanti (chef de partie)

Az egyesület korábbi döntése alapján Hagyomány és Evolúció döntőjébe zöld kártyát kapnak mindazok, akik első helyet szereztek korábbi Hagyomány és Evolúció, illetve Czifray versenyeken. Ez a szabály idén Daniel O’Shea-t érinti, a II. Czifray-versenykurzus győztesét, aki a november 22-i döntő résztvevője lesz.

A versenyzők beosztását október második felében tesszük közzé.

A feladat a selejtezőn

  • Akasztói ponty tetszőleges garnírunggal és mártással, étteremszerű tálalásban, tetszőleges hozott tányéron. További részletek ITT.

A feladat tehát ugyanaz, ami a döntőn is, lehet mondani, hogy egyfajta főpróba.

A döntő

Időpont (módosult!): 2015. november 22.

Helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22. A helyszín alapfelszereltséggel rendelkezik, ami ezen felül szükséges, azt a versenyző hozza magával.

A zsűri a döntőn

A döntőben külön lesz kóstolózsűri a halételekre és a meglepetéskosárból készülő tányérra, lesz konyhazsűri is.

Zsűritagok:

Walter Eselböck
Christian Meyer
Molnár Márk
Segal Viktor
Cseh János
Sárközi Ákos
Bicsár Attila
Takács Lajos
Vomberg Frigyes
Vajda Péter
Horváth Szilveszter
Molnár B Tamás
Litauszki Zsolt

A feladat a döntőn

  • akasztói ponty tetszőleges garnírunggal és mártással, étteremszerű tálalásban (a selejtező tapasztalatai alapján a döntőre lehet változtatni az ételen)
  • A második főelemet a verseny előtti napon hozzuk nyilvánosságra, garnírungjait meglepetéskosárból kell elkészíteni

Mindkét versenytányért 4 adagban kell elkészíteni. A halat kezdés után 3 órával kell tálalni, a meglepetéstányért egy órával később.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr7814234973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.