II. Czifray – hatodik forduló

2015. május 03. - MBTBD

kosar-czifray_4427.jpg

A Magyar Gasztronómiai Egyesület meghirdeti a II. Czifray versenykurzus utolsó fordulóját

Időpont: 2015. május 17. (vasárnap)
Helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22
A helyszín alapfelszereltséggel rendelkezik, ami ezen felül szükséges, a versenyző hozza magával.
Érkezés két csoportban: reggel 8:15, illetve 8:45-kor.
Ha a versenyzőknek kérdésük van, ezen az e-mail címen lehet érdeklődni: mbtbd@icloud.com

Téma: két étel meglepetéskosárból

A két kötelező fő alapanyag a versenyt megelőző napon kerül nyilvánosságra itt, a Bűvös Szakácson. A többi hozzávalóból a helyszínen lehet válogatni. Mindenki ugyanazokat az alapanyagokat kapja meg, illetve ugyanabból a készletből választhat.

Két fogást kell készíteni: egy előételt és egy főételt.

Behozható: „Kamra” használatra mindenki behozhatja a következő hozzávalókat: só, bors, ecetek, olajak, fehérbor, vörösbor, fűszernövények.

Duplán számít

Tekintettel arra, hogy rögtönzésről van szó, vagyis a versenyzők a helyszínen döntenek arról, mit és hogyan készítenek el, az itt szerzett pontszám kétszer annyit ér a végső eredmény összesítésénél, mint a többi forduló pontszámai.

A versenyzők érkezése

A mezőny első felét kérjük, érkezzen 8:15-re, a második fele 8:45-re. A munkahely berendezésére ezúttal kevesebb idő kell, viszont a versenyzőnek a helyszínen kell leírnia a rögtönzött versenytányért (nem szükséges pontos recept, csak röviden az általános koncepció a technológiák megnevezésével).

Az első csoportnak 9:20-kor, a második csoportnak 9:50-kor kell leadnia az ételleírást.

Az ételkészítés 9:30-kor kezdődik, 8 perces eltolódással.
Tálalás szintén 8 percenként.

Első csoport: érkezés 8:15

Név és főzés kezdete

Első tálalás

Második tálalás

Kis Sándor (Olimpia)
9:30

10:50

12:04

Horváth Ákos (Arany Kaviár)
9:38

10:58

12:12

Bernát Dániel (Rézkakas)
9:46

11:06

12:20

Kanász László (Arany Kaviár)
9:54

11:14

12:28

Második csoport: érkezés 8:45-kor

Név és főzés kezdete

Első tálalás

Második tálalás

Szűcs Zoltán (Salon)
10:02

11:22

12:36

Puskás Csaba (Borkonyha)
10:10

11:30

12:44

Daniel O'Shea (Alabárdos/Budavár)
10:18

11:38

12:52

Fülepi Kálmán (bEAt/Szfhv)
10:26

11:46

13:00

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr3914234869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.