Legyen közös cél a minőségi vendéglátás

2014. május 31. - MBTBD

Az éttermi világ nyilatkozatának megjelenés után a Nemzetgazdasági Minisztérium az alábbi tájékoztatás közlését kérte a Magyar Gasztronómiai Egyesülettől.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatója

A szakképzésről szóló törvény 2011 végén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) szorosan együttműködve született meg. Az MKIK kifejezett kérésére került a törvénybe az a rendelkezés is, amely szerint a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként egyes szakmáknál csak olyan személy dolgozhat, aki mestervizsgával is rendelkezik.

A vendéglátóipari szakmák jelzését követően a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága egyeztetéseket kezdeményezett a hazai vendéglátóipari szakma számos képviselőjével kifejezetten a mestervizsgáztatással kapcsolatban.

A tárca felhívással fordult az érintettekhez, akiknek egy része már eljutatta javaslatait a tárcának, a megadott határidőre. Az egyeztetések tehát elindultak, a minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy a problémát kölcsönös egyeztetés után megoldja.

Az NGM továbbra is számít a szakmai szervezetek együttműködésére, átfogó és konkrét javaslataira, hiszen a hazai gasztronómia minőségi fejlesztése közös érdekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr1414235063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.