II. Czifray kurzus – harmadik forduló

2014. április 02. - MBTBD

czifray_logo_blogra.jpgA Magyar Gasztronómiai Egyesület meghirdeti a Czifray versenykurzus következő fordulóját

Czifray időpontja: 2014. május 11.

Versenyzők érkezése reggel 8 órától.

Helyszín: Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola
1134 Budapest, Huba u. 7.

A témák:

Fejsajt (fejterrin), kovászolt (vagy más módon savanyított) zöldséggel és hozzá illő vinegrettel

A zsűri "emelkedett bisztrószínvonalú" tányérokat vár.

A két főelemet (terrin és zöldség) a versenyzők előre elkészíthetik, készen hozhatják.

A vinegrettet (öntetet) tetszőleges olajakból, ecetekből, fűszerekből, alaplevekből a helyszínen készítik el.

Egyéni palacsintakreáció – sós vagy édes – csúcsgasztronómiai színvonalon

A tányér minden eleme a helyszínen készítendő.

A fejsajt tálalása 10 órától 8 percenként zajlik. 11:10 perckor kezdődik a palacsinta tálalása, szintén 8 perces időközökkel.

A versenyzők

A mezőny első felét kérjük, hogy érkezzen 8 órára:

Szűcs Zoltán (Salon)
Puskás Csaba (Borkonyha)
Daniel O'Shea (Alabárdos/Budavár)
Kis Sándor (Olimpia)
Fülepi Kálmán (NU Bisztró)

A mezőny második fele fél 9-re:

Horváth Ákos (Arany Kaviár)
Bernát Dániel (Rézkakas)
Kanász László (Arany Kaviár)
Pethő Dániel (Csalogány26)

(Heiszler Olivér és Forster Zoltán külföldön dolgozik, nem tud részt venni a fordulóban.)

A CZIFRAY-VERSENYKURZUS VERSENYSZABÁLYZATA ITT OLVASHATÓ!

A szabályzatot a Magyar Gasztronómiai Egyesület felkérésére készítette: Fekete Antonio (Salon) és Széll Tamás (Onyx)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr1114233333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.