V. Hagyomány és Evolúció – végeredmény

2013. október 28. - MBTBD

A Magyar Gasztronómiai Egyesület ötödször rendezte meg a Hagyomány és Evolúció melegkonyhás szakácsversenyt. A budaörsi METRO Vevőakadémián 2013. október 27-én ért véget a döntő, vasárnap este volt a díjkiosztás:

Az első helyezett

Molnár Gábor a müncheni Königshof szálló Michelin-csillagos éttermének korábbi chef de partie-ja, ma a Königshofhoz kapcsolódó Geisel's Vinothek junior sous chefje, a mártás- és a halrészleget felügyeli.

img_6346.JPG

A dobogósok

img_6436.JPGSzűcs Zoltán, Molnár Gábor és Horváth Szilveszter a zsűri elnökével, Molnár B. Tamással (Fotók: Bakcsy Árpád)

A helyezések

I. Molnár Gábor Geisel's Vinothek (München)
II. Horváth Szilveszter La Maréda (Győr)
III. Szűcs Zoltán Salon
IV. Daniel O’Shea Alabárdos (Budavár)
V. Győrffy Árpád Arany Kaviár
VI. Méri Dezső Salon
VII. Galgóczi Gábor Aszú

Megosztott VIII. hely (ábécé sorrendben)

Abrudán Zsolt New York Kávéház
Barhó Szabolcs Borkonyha
Császár András Onyx
Garai Ádám Mák Bisztró
Haraszti Zsolt Aszú
Puskás Csaba Borkonyha
Volenter István Walter

Az V. Hagyomány és Evolúció döntősei közül 6 versenyző vehet részt a Bocuse d'Or magyarországi selejtezőjén, márciusban (SIRHA Budapest, 2014. március 10-12.)

img_6214.JPG

A dobogósok díjazása

I. helyezett: 400.000 Ft OTP Klub ösztöndíj
II. helyezett: 300.000 Ft OTP Klub ösztöndíj
III. helyezett: 200.000 Ft OTP Klub ösztöndíj

Az ösztöndíj szakmai továbbképzés célját szolgálja.

További díjak

A Cookbooks.hu könyváruház (Fekete Antonio) felajánlása: idegen nyelvű szakkönyv minden dobogósnak.

Különdíjat kapott a legszebb konyha munkáért: Szűcs Zoltán
(Idegen nyelvű szakkönyv, szintén Fekete Antonio felajánlása; a díjazottat Széll Tamás választotta ki.)

Különdíj a IV.-V.-VI. helyezettnek:

Károly József felajánlása: 3 x 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány, amely a Budagyöngye hentesüzletében váltható be.

További OTP Klub ösztöndíjazás

A döntő résztvevői közül az az első 6, aki tudja vállalni a Bocuse d'Or feltételeit (kétszer 2 hónapon át tud készülni Magyarország képviseletére a Bocuse d'Oron), célzott felkészítést kap a Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjére (2014. március 10-12.)

A magyar selejtező első helyezettje jut tovább a európai selejtezőre (Bocuse d´Or Europe), amely 2014. május 8-9 között lesz, Stockholmban.

Mely első helyezett az európai döntő előtt további 2 hónapos intenzív felkészítésben részesül.

img_6224.JPGVersenyhelyszín: a METRO Vevőakadémia tankonyhája (Fotó: Bakcsy Árpád)

Hamarosan további fotókkal és receptekkel jelentkezünk a Hagyomány és Evolúció döntőjéről.

Az MGE szakácsversenyeinek főtámogatója az

otp_klub_x27_3.jpg

További támogatóink

metro_kicsi.jpgcookbooks_hu.jpgbudaorsi-halpiac-logo.jpgpassion_trade_gastro_logo.jpgbonex_zold-feher_logo1.jpgkaroly_jozsef_hentesbolt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr7414236081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.