Czifray beosztás október 13-ra

2013. október 11. - MBTBD

bocuse-dor-garnirung-svedorszag.jpgSvédország húsételének garnírungja 2012-ben a Bocuse d'Oron

A versenyzők listája és időbeosztása

  1. Szűcs Zoltán 8:00—10:00—11:30
  2. Kanász László 8:08—10:08—11:38
  3. Horváth Ákos 8:16—10:16—11:46
  4. Puskás Csaba 8:24—10:24—11:54
  5. Daniel O’Shea 8:32—10:32—12:02
  6. Pethő Dániel 8:40—10:40—12:10
  7. Kiss Sándor 8:48—10:48—12:18
  8. Forster Zoltán 8:56—10:56—12:26
  9. Bernát Dániel 9:04—11:04—12:34
  10. Fülepi Kálmán 9:12-11:12—12:42
  11. Heiszler Olivér 9:20—11:20—12:50

Ádám Csaba, Fehér Attila és Győrffy Árpád nem tud részt venni a versenykurzus további részén.

A feladatok

A II. Czifray második fordulójának témái:

  1. Két kistányér: két garnírung két kistányéron a Bocuse d’Or stílusában
  2. Sertésből terrin, fasírt, kolbász vagy húspástétom (rillettes)

Versenyzők érkezése a helyszínre 7 órától, a beosztás szerinti érkezési sorrendben, az első 8 órakor kezd főzni.

A tálalás 10 órakor kezdődik, először a garnírungokkal, majd ehhez képest másfél órával később kell tálalni a sertést.

Főzés kezdése és a tálalás 8 perces eltolódással történik.

A Czifray-versenykurzus első fordulójának fontos tapasztalata: nem jó kifutni az időből, de a másik véglet ugyanolyan rossz. A zsűri figyelni fogja, hogy a versenyző kitölti-e intenzív munkával a rendelkezésére álló időt.

A zsűri a konyhai munka tisztaságát, rendezettségét is pontozni fogja.

csifray-costes_5442.jpgAz előző Czifray-versenykurzus résztvevői a Costesben

Felhívás

Mindenkit megkérnénk, hogy ne küldjön pdf fájlt, és ne használjon nagy betűs írásmódot soha, semmilyen körülmények között.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr8714233341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.