II. Czifray-versenykurzus selejtező

2013. április 15. - MBTBD

czifray_logo_blogra.jpgA jó hír az, hogy nagyon sok jó pályázat érkezett, ezért az eredeti kiírást módosítanunk kell.

A közel félszáz befutott írásos és fotós anyagból ugyanis nem lehet egyértelműen 12 legjobbat választani.

Ezért 12 helyett 24 versenyzőt hívunk meg.

Mivel ennyi embernek csak 2 alkalommal tudunk helyet adni,
ketté osztjuk el őket:

vagyis két selejtező lesz, ami egyben a Czifray első fordulója.
Időpontok: 2013. április 21. és 28.

A 24 szakácsból 12 jut majd tovább: ők megőrzik
és továbbviszik helyezési és pontszámukat a versenykurzuson.

2,5 óra áll rendelkezésre a hús, további 1 óra 24 perc a desszert elkészítésére.

Lesz külön "hús-zsűri" és "desszertzsűri"

2013. április 21. vasárnap

Alábbi versenyzőket kérjük megjelenni 7:00-kor
8:00-kor indul a főzés, 7 perces eltolódással

2,5 óra elteltével kell tálalni a húst
(legyen az kecske vagy bárány),
majd ezt követően 1:24 perccel később a desszertet.

Frideczky András Astroria (8:00) (10:30) (11:54)

Sugár Róbert Baldaszti (8:07) ...

Szűcs Zoltán Boscolo/Salon (8:14) ....

Dudás Péter Atakám (8:21) ....

Fülepi Kálmán Nu Bisztró (8:28) ...

Kanász László Arany Kaviár (8:35) ....

Alábbi versenyzőket kérjük, jelenjenek meg 7:45-kor.
8:42-kor kezdenek főzni, 7 perces eltolódással

Ádám Csaba Főzőmasina (8:42) ...

Bernát Dániel Bagolyvár (8:49) ....

Puskás Csaba Attila Borkonyha (8:56) ...

Kovács Árpád Pierrot (9:03) ...

Kiripolszki István Kogart (9:10) ...

Konyári Sándor Nyíregyháza (9:17) ....

2013. április 28. vasárnap

Alábbi versenyzőket kérjük, jelenjenek meg 7:00-kor
8:00-kor indul a főzés, 7 perces eltolódással

Győrffy Árpád Arany Kaviár

Daniel O'Shea Alabárdos

Pethő Dániel Csalogány26

Fehér Attila Costes

Horváth Ákos Arany Kaviár

Adamek Balázs Diófa Székesfehérvár

Alábbi versenyzőket kérjük, jelenjenek meg 7:45-kor.
8:42-kor kezdenek főzni, 7 perces eltolódással.

Baranyi László VinoPolis Étterem-Borbár

Fülöp Zoltán Pest-Buda

Forster Zoltán Jankovich Kúria

Kis Sándor Kereskedőház

Darusa Richárd Agárdi Pálinkaház

(Heiszler Olivér és Moór László májusban csatlakozik a versenyhez)

Az első forduló két témája:
"Kecske vagy bárány és zöldségdesszert"

Ételek készítése: 4-4 adagban (ebből egy fotózásra), egyedül, segítő nélkül.

(Logisztikai segítséget a Gundel szakiskola biztosít.)

A versenyzők elkészítik kecske- illetve bárányfogásukat, majd a zöldségdesszertet.

A fordulóra be lehet hozni alapleveket, infuzionált-ízesített zöldségleveket, paradicsomvizet, sűrített bort stb.

Az első kiírásban nem volt világos, hogy a fagylalt behozható-e.

Kommentelő kérdésére azt válaszoltuk, hogy nem lehet, de ezt módosítjuk!!!
(szinte minden pályázatban szerepel fagylalt). A helyszínen van pacojet berendezés.

Behozhatók még zöldségek tisztítva (lehetőség szerint frissen), illetve hüvelyesek szükség szerint előre beáztatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr9414233391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.