III. HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ (2009)

2009. július 05. - MBTBD

szakacs_hajol.jpg

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 
harmadszor is meghirdeti 
a magyar csúcsgasztronómia
szakácsversenyét, 
a HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓT

A SELEJTEZŐ 2009. október 25-én és 26-án lesz, TÉMÁJA: 
"Sertés háromféleképpen"

A 2010. február 21-i DÖNTŐ TÉMÁJA
"Magyar tanyasi csirke két szervizben"

A korhatár: 2009 december 31-ig betöltött 23. életév

A SELEJTEZŐ

időpontja 2009. október 25-26, 
helyszíne a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, 1097. Budapest, Ecseri út 5-7.,

A versenyző a selejtezőre a sertés bármely három különböző részét dolgozza fel, mindegyik részt az általa ideálisnak tartott módon.

A három részt egy tányéron, egységes kompozícióban tálalja. Szerepelhetnek a fogásban belsőségek és saját kezűleg, a helyszínen készített hurkák-kolbászok is.

A húshoz tetszőleges garnírung(ok) és mártás(ok) járulhat(nak).

A szervezőbizottság kéri, a versenyzők használjanak ridegen tartott mangalicát vagy magyar lapályt. Ehhez beszerzési forrásokat fogunk megjelölni.

Akinek szüksége van rá, annak a szervezőbizottság sertésvért biztosít a helyszínen.

A VERSENYZŐ HOZHAT MAGÁVAL A VERSENYRE

  • két hosszú idő alatt előkészített húsrészt (pl. konfitált vagy sous vide-ben készült pofa vagy császár vagy főtt láb vagy főtt fej stb.)
  • egy alaplevet

Minden egyebet a helyszínen kell elkészíteni, HÁROM ÓRA ALATT, HAT TÁNYÉRRA

A pályázatokat kérjük 2009. szeptember 30-ig
beküldeni az 
info@buvosszakacs.hu címre

A pályázat tartalmazza:

  • első helyen a versenyző nevét, címét telefonszámát, munkahelyét és e-mail címét
  • ezután az általa készítendő tányér leírását hozzávalókkal, anyaghányadokkal és technológiákkal
  • végül egy informatív, kis felbontású fényképet a kész tányérról

A selejtezőből a SZÍNVONALTÓL FÜGGŐEN 8-12 versenyző jut tovább

A DÖNTŐ

A HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ döntője 2010. február 21-én lesz, a Gerbeaud-ban.
TÉMÁJA: "magyar tanyasi csirke két szervizben"

A versenyző szabadon választja meg, milyen módon tálalja kétszer a csirkét.
Lehet leves és sült, lehet hideg előétel és ragu, de lehet kétszerre tálalt "főétel" is (pl. mell sütve, konfitált comb).

Mindez tetszőleges mártásokkal és garnírungokkal.

MINDEN VERSENYZŐNEK HÁROM TANYASI CSIRKE ÁLL MAJD 
RENDELKEZÉSÉRE A HELYSZÍNEN. HOZHAT MAGÁVAL A VERSENYRE:

  • egy alaplevet

Minden egyebet a helyszínen kell elkészíteni, HÁROM ÓRA ALATT HAT TÁNYÉRRA

DÍJAK

Az első három helyezett szakmai gyakorlaton vehet részt Michelin-csillagos éttermekben.

Első díj: egymillió Ft

Második díj: ötszázezer Ft

Harmadik díj: kétszázötvenezer Ft

Három különdíj, egyenként kétszázötvenezer Ft
Az egyik különdíjat a legjobb eredményt elérő kelet-magyarországi versenyző kapja

Az összegeket az MGE tanulmányi ösztöndíj formájában folyósítja továbbképzés céljára.

Valamennyi döntőbe jutó versenyző kap ajándék szakkönyvet
(az ALEXANDRA KIADÓ felajánlása).

A HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ FŐTÁMOGATÓJA AZ OTP

otpbank-logo-horiz.jpg

SAJTÓTÁMOGATÓK:

alexandra_logo_k.jpgindex_logo.gifmagyar_nemzet_logo.gifgusto_logo.gifvendeglatas_logo.jpg

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK:

szalloda_szovetseg_logo.jpg

BAKCSY ÁRPÁD fotográfus

PÁLFY ZSOLT LEVENTE

kistucsok_logo.jpg

Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 1097 Budapest Ecseri út 5-7.

bonex_zold-feher_logo1.jpgcosteslogo1.jpgarena_catering_underc.jpglafiesta_partyservice_logo.jpggerbeaud_logo_1.jpg

"Passion Trade Kft. a retigo kombipárolók magyarországi importőre"

passion_trade_gastro_logo.jpgretigo_logo.jpgind_logo.jpgprogast_logo.jpgmanuel_logo.gifarany_logo_uj.jpgmatias_logo.jpghoge.jpgheimann02.gifbor_logo_2010.jpgmuzeumkavehaz.pngchateauviszcmyk2_copy.jpglogo_ecole_lenotre_bleu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztronomiaiegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr2114260923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.